Gatel

Utbildning

I Gatels utbildning kan du förvänta dig få kunskaper kring medicinska gasanläggningar samt riskhantering.

Utbildning i medicinska gasanläggningar

Målet med utbildningen är att deltagaren får kunskaper kring de grundläggande reglerna för de medicinska gasanläggningar och får insikt i de olika ansvarsförhållanden som olika aktörer har, i enlighet med MDR, Medical Device Regulation, (EU 2017/745). Man får kunskap om de tekniska system som utgör en medicinsk centralgasanläggning för alla förekommande medicinska- och medicintekniska gaser, från gasförsörjningskällor till vårduttag.

Oigenkännlig ung kvinna som sitter på sängen och arbetar. Hemmakontor.

Riskhantering av medicinska gasanläggningar.

I riskhantering lär du dig begreppen och tillämpningen av ISO 14971 /TR 24971 på medicinska gasanläggningar med flera andra referens dokument som exempelvis ISO 7396-1.

Närbild av medicinsk syrgasventil på ett sjukhus.

Kontakta oss gärna för mer information om hur vi kan hjälpa er.

Frågetecken på kort.

Frågor & Svar

Vanliga frågor kring tjänsten

Hur lång är utbildningen?

Utbildningar och kurser skräddarsys utifrån kundens önskemål och behov och kan vara allt från 1 dag till 1 vecka.

Vad ska man tänka på inför utbildningen?

Behovet av utbildning utgår alltid från önskemål och behov, så det enda man normalt behöver tänka på i förväg är just detta: Vad är mitt behov och mina önskemål.

Vad är MDR?

MDR, Medical Device Regulation, är ett medicintekniskt regelverk som infördes maj 2021 som säkerställer säkerheten och prestandan av medicinteknisk utrustning. Detta innebär ökade och tydligare krav på tillverkare för att användare ska få tillgång till säkra och effektiva produkter.